BBQ accessoires

Voor een breed en gevarieerd assortiment met barbecue accessoires.

BBQ & accessoires

BBQ Harderwijk levert een gevarieerd assortiment barbecue accessoires. Van houtskool tot kruiden & sauzen; wij leveren het allemaal in vele soorten en maten. Hoe makkelijk is dat; niet alleen heerlijk vlees vers en snel in huis, maar ook de bijbehorende accessoires!

AfbeeldingSoort vleesBeschrijvingPrijsKies gewicht en aantal
ALL USE BBQ HARDERWIJK RUB

Na veel proberen, testen en ook anderen laten proberen presenteren we met trots onze eigen BBQ rubs.

Zo vinden wij het lekker en houden we het ook nog eens betaalbaar!

ALL USE RUB = Kan overal op, zelfs op de gebakken aardappels (probeer dat maar eens!).

Wij vinden hem met name erg geschikt voor Spare ribs en Pulled Pork.

vanaf  2,75
BBQ Harderwijk CHICKEN RUB

Na veel proberen, testen en ook anderen laten proberen presenteren we met trots onze eigen BBQ rubs.

Zo vinden wij het lekker en houden we het ook nog eens betaalbaar!

CHICKEN RUB = Volgens ons de perfecte mix voor de lekkerste chickenwings & hele kippen. Uiteraard ook erg lekker op kipdijen of filet.

vanaf  4,00
Alabama White barbecue saus

De unieke mix van ingrediënten maken deze witte romige saus tot een klassieker. Is van origine als barbecuesaus vooral verbonden met kippengerechten, maar wat ons betreft dankzij de frisse smaak veel breder inzetbaar.

 5,00 per 265 ml
stuk(s)
Black Ranch Marabu Houtskool

Black Ranche Marabu is een houtskool die wordt gemaakt van een houtsoort dat in Cuba groeit. Dankzij de extreme dicht-, hardheid en de grootte van de stukken houtskool hebben deze een lange brandduur. Kenners en BBQ-specialisten zijn lovend en geven aan dat is dit de meest duurzame kool is. Daarom is Black Ranche Marabu zeer geschikt voor gebruik in een Kamado barbecue.

Naast de zeer lange brandduur en minimale rookontwikkeling is deze houtskool compleet geurloos. Zo kunt u perfect uw eigen favoriete houtsnippers toevoegen voor de gewenste (rook)smaak!

 27,95 per zak van 15 kilo
Carolina Mustard Barbecue saus

Een traditionele barbecuesaus die uitstekend past bij karbonade en barbecueworst. Ook erg lekker om mee te experimenteren met ander vlees zoals kip of pulled pork. De saus is donker van kleur door het gebruik van pepers en paprika.

 5,00 per 265 ml
stuk(s)
Dammers houtskool

De absolute nummer 1 onder de houtskolen wanneer je grote stukken houtskool wilt hebben. Zuid-Afrikaanse houtskool van de Acaciaboom, vrijwel geurloos en een lange brandduur.

Met 40 jaar ervaring en na heel veel testen gemerkt dat er geen enkele houtskool is die zich kan meten met de Zuid-Afrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Bigg Green Egg, Weber of Grill Dome.

Zuid-Afrikaanse houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt:

 • gemakkelijk aan te maken, dus tijdsbesparend;
 • brandt gelijkmatig en langdurig, daardoor zuinig in gebruik;
 • brandt op een zeer hoge temperatuur, waardoor het vlees snel dichtschroeit;
 • spat tijdens het branden niet, wat veiligheid betekent tijdens het grillen;
 • geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees;
 • mooie grove stukken houtskool (40 – 120 mm), zonder veel gruis en stof.

Wanneer we spreken over Zuid-Afrikaanse houtskool hebben we het eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle). Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse boom, die veel voorkomt in Zuid-Afrika. Deze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand, er worden geen specifieke bomen voor gekapt.

 21,95 per 10 kilo
Ecobrasa houtskool briketten

Uitgevoerd in kubus briketten is Ecobrasa in een 10 kilo verpakking een houtskool met uitzonderlijke kwaliteiten.

De voordelen:

 • zeer economisch; het verbruik is maar 1/3 van wat je normaal genomen aan houtskool verbruikt;
 • eenmaal aangestoken komen er geen onverwachte vlammen omhoog, ook niet als er vet op drupt, dus geen aangebrande gerechten;
 • blijft lang branden (2 ½ uur) op een hoge temperatuur, waardoor de aroma`s in het gerecht blijven;
 • reukloos en produceert geen rook wanneer het brandt, behalve in geringe mate bij het aansteken;
 • goed en compact verpakt zodat het minder ruimte inneemt;
 • schoon, stof vrij en minder roet;
 • laat slechts 3% as achter wanneer het is opgebrand.
 32,50 per 10 kilo
Kansas City Red barbecue saus

Een lekkere dikke barbecuesaus die prijzen heeft gewonnen en ongekend populair is in Amerika. Deze saus hoort sowieso bij Spare Ribs, maar wij vinden ‘m bijvoorbeeld ook erg lekker op een broodje Pulled Pork.

 5,00 per 265 ml
stuk(s)
Sweet Mango Curry

Award winning BBQ sauce Regahfest 2017
Een frisse chili saus waarin de mango een heerlijk fris en tropisch tintje aan je eten geeft. Een aanrader om bij kip te gebruiken!

High Quality wil zeggen dat de ingrediënten authentiek zijn en er uitsluitend natuurlijke uitgebalanceerde ingrediënten gebruikt worden met een pure smaak. Vanuit de hele wereld worden daarvoor de beste kruiden en specerijen geïmporteerd. Karakteristiek voor deze producten is dat ze volledig ‘clean label’ zijn, oftewel zonder kunstmatige geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Al deze High Quality Rubs, specerijen, kruiden, glacés en bbq-sauzen worden vers gemengd en verpakt in de keuken. Diverse grill- & barbecue professionals bereikten zelfs meerdere wereldtitels met onze kruidenmixen. Kortom; overtuig jezelf en laat je inspireren tot verrassende nieuwe smaakbelevingen en geef daarmee een uniek karakter aan je gerecht.

 5,95 per stuk
stuk(s)